Voor ons, die in en met het Sjamanisme werken, heeft alles op aarde een bewustzijn: de planten, de dieren, het water, de stenen enz.

Wij zijn allemaal verbonden met de krachten van Moeder Aarde en met de Universele Levenskracht, die door alle wezens op aarde stroomt.

Helaas is juist deze Universele Levenskracht bij ons mensen vaak gestoord of domweg geblokkeerd.

Als jullie de informatie over de dieren gelezen hebben, weten jullie al dat ieder dier een bepaalde symboliek, kracht of gave heeft om te helpen deze blokkades of storingen op te heffen en ons krachtiger en heler te maken.

Maar wat vele mensen nog niet in de gaten hebben is dat net als ieder dier ook iedere plant een bepaalde symboliek, kracht en gave heeft, aan die wij ons kunnen aansluiten, en die ons kan helpen ons leven heler, beter en gemakkelijker te maken.

Hoe doen wij dit?

Alles wat een bewustzijn heeft is met elkaar verbonden en vandaar ook in staat om met elkaar te communiceren. Helaas is deze vaardigheid over de jaren in vergetenheid geraakt. En toch voelen de meeste mensen, vaak zonder te weten wat het is of waarom, ook vandaag nog de helende, rustgevende kracht van de natuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur helend op de menselijke psyche werkt. Hoe velen van jullie genieten niet van een mooie wandeling door de bossen en velden? Hoe velen van jullie komen na een mooie, lange wandeltocht rustiger, ontspanner en blijer naar huis terug? Dit is niets anders dan de kracht van de natuur, die zich op een onbewust niveau met jullie energieveld verbind en jullie datgene geeft wat jullie op dit moment nodig hebben.

Als je het niet geloofd, probeer het uit. Ga naar een bos of park en zoek bijvoorbeeld een boom die je aanspreekt (je hoeft niet per se te weten wat voor een boom je gekozen hebt, het gaat om communicatie; een boom zelf weet niet wat voor een boom hij is; hij weet alleen dat hij dat is) en doe de volgende oefening:

Boomgeesten

Zoek een boom om mee te werken. Eik en Esdoorn zijn hiervoor bijzonder geschikt omdat zij een krachtige vriendelijke energie hebben.

Het is ook goed om te werken met andere bomen maar om te beginnen zou ik kiezen voor de Eik of de Esdoorn. Ga bij je boom zitten en ontspan. Probeer met je rug tegen de boom te leunen als het kan en laat je geest en lichaam ontspannen.

Voel de energie van de boom. Probeer de Aura te voelen of zelfs te zien. Open je geest voor de mogelijkheid tot communicatie met de boom, misschien niet in woorden, maar in gevoelens die diep in je geest vloeien.

Wat maakt de boom je duidelijk? Welke energie straalt zij uit? Als de energie goed voelt, wat zou moeten, laat jezelf dan opladen door de boom. Breng zo enige tijd door met de boom en zo mogelijk vaker, wanneer je maar kunt. Boom energie is voedend, langzaam en diep en hiermee de perfecte manier om stress uit je leven te bannen. Als je zelf een boom in je omgeving hebt probeer dan zoveel mogelijk tijd door te brengen in zijn energie om je stress kwijt te raken, probeer het en zie het resultaat.

Vergeet niet de boom te bedanken voor het mogen zitten in haar energie en een klein geschenk voor de boom achter te laten. Dit kan een snufje kruiden zijn, een stukje koek of iets dergelijks. Op deze manier help je jezelf om bewust te blijven van de energie, "wie zaait zal oogsten”.

Ik heb bewust voor deze oefening met bomen gekozen want door hun grootte is het gemakkelijker voor een beginner om met de energie van een boom contact te maken dan met een kruid of bloem. Ook hebben wij mensen van oudsher een bijzondere verbinding met bomen. Zij waren een object van eerbied, verering en aanbidding. Zij werden vereerd niet alleen vanwege hun toegekende spirituele krachten maar ook vanwege hun helende, voedende en materialistische (bouwmateriaal; brandstof enz.) eigenschappen. Zij geven ons het gevoel van bescherming, troost en inspiratie.

De symbolieken en boodschappen die ik hier op deze website zal zetten zijn niet alleen die van bomen, hoewel ik met deze zal beginnen. Mettertijd zullen ook de symbolieken en de boodschappen van bepaalden kruiden, geneeskrachtige planten, en bloemen volgen. Ook de 38 originele Bachbloesems zullen hun plekje vinden op de website.

Ik zal zodra er nieuwe planten of dieren op de website geplaatst worden een boodschap op het Facebook pagina van Shaman’s Home zetten. Als je hierover op de hoogte gehouden wilt worden,’ like’ ons ook op Facebook.

Op ieder moment van de dag probeert de natuur met ons te communiceren. Door de symbolieken en boodschappen van de meest voorkomende Europese planten op de site te zetten wil ik jullie helpen om deze boodschappen beter te kunnen verstaan, want deze boodschappen zijn altijd belangrijk voor jullie heling, leven en ontwikkeling. 

Walk in harmony and light.

Sabine