Inleiding Krachtdier boodschappen
 

Dieren worden in het Sjamanisme vaak als symboliek en vertegenwoordigers van onze eigen krachten en kwaliteiten gebruikt. Vandaar noemen wij deze dieren vaak ‘Krachtdieren’. Zij zijn onze helpers, beschermers en begeleiders en in vele opzichten de drager van onze persoonlijke kracht, die het ook voor ons bewaard.

Dit gedeelte van mijn website is gemaakt om de krachten, eigenschappen en boodschappen die de dieren ons kunnen overbrengen duidelijker te maken en te verklaren. De eigenschappen en symbolieken worden in sleutelwoorden weergegeven om het overzichtelijker te maken.

De onderdelen ‘Licht’ en ‘Donker’ staat in verbinding met eigenschappen en karakteristieken van een bepaald dier, die of in balans (licht) of uit balans zijn (donker).
Alle krachten en kwaliteiten van ons mensen, als deze in balans en harmonie zijn, hebben sterkende, helende en opbouwende eigenschappen, die wij kunnen gebruiken om onze doelen te bereiken en ons leven en het leven van anderen te verbeteren.

Zijn deze krachten en kwaliteiten uit balans geraakt, tonen deze zich dan als donkere eigenschappen, die onze ontwikkeling belemmeren en als waarschuwing en wekroep dienen, om de weg terug te vinden naar balans en harmonie.

Zoals ieder mens heeft ook ieder dier een associatie met bepaalde elementen en een effect  en werking op ons lichaam en energieveld. Ook deze worden hier in sleutelvorm  vermeld.

Wat betekend een dier voor je persoonlijk en wat kan je met de kracht en kwaliteit van een bepaalde dier doen in je leven ? Het antwoord hiervoor staat onder  ‘Persoonlijk’ , gevolgd bij een ‘Affirmatie’ die je kan gebruiken om de energie, kracht en kwaliteit van een bepaalde dier in je leven te integreren en te activeren.

Als laatste onderdeel vind je de boodschap die het dier met iedereen wil delen, die op zoek naar de symboliek en kracht van deze bepaalde dier gegaan is.

Alle informatie over de dieren is dan ook vooral een handleiding, die op eenvoudige en overzichtelijke wijze hoopt aan te geven hoe je de krachten en kwaliteiten van dieren op een voor jou aanvaardbare manier kunt hanteren.  Het kan best zijn dat jouw beleving van een dier niet overeenkomt met die van mij. Wees vrij in je interpretatie en gevoel. Gebruik deze informatie alleen als richtlijn en laat je er zeker niet door leiden.  Dieren weten dat de Universele Levenskracht universeel is en delen hun boodschappen en kennis graag met ons. Wees open, ervaar en vooral geniet van deze boodschappen.